Da vam ukratko objasnim priču (osnovno); EduKamp sam kao ideju osmislio još 2014. godine. Plan mi je bio izgraditi malu akademiju za djecu i mlade u prirodi s ciljem dodatne edukacije. Iako se priča čini zanimljivom imao sam problema s prostorom tj. zemljištem. Punih šest godina tražio sam zemljište koje bi nam neki Grad/Općina ustupila za izgradnju, ali sam tražio i strateškog partnera. Tek prošle godine sam uspio ostvariti prvi korak svoje ideje i uz ogromnu pomoć Općine Trnava dobiti zemljište na korištenje. Problem s kojim se trenutno borim je financiranje izgradnje jer ona nije jeftina. Jedino rješenje je izgradnja korak-po-korak.

Kako taj korak-po-korak može potrajati i da ova priča ne tapka na mjestu odlučio sam krenuti s kratkim mini edukacijama na terenu. EduKamp je zamišljen kao fiksna lokacija, ali zašto ne provoditi edukaciju i na drugim mjestima u prirodi. Duže vrijeme sam pokušavao pronaći nekoliko istomišljenika koji će zajedno samnom krenuti u ovu ideju i nešto od svojih znanja i vještina prenijeti najmlađima. Stupio sam u kontakt s drugim organizacijama koje bi mogle biti dio ove priče. Bitno je da se ideja zarola i da se krene s prvim koracima.

Osobno ću se angažirati oko prvog školskog sata i to na Sovskom jezeru (Dilj gora / kod Požege ) gdje će mi se pridružiti učenici Osnovne škole iz Čaglina. Dilj goru sam odabrao, pored toga što je to moje omiljeno mjesto, jer tako mogu obuhvatiti tri županije na jednom mjestu.

Pored planirane ljetne škole na Dilju, osmislit ću i zabavno-edukativno druženje s mališanima u Općini Trnava koja je ujedno i partner EduKampa.

Evo, da ne tapkamo na mjestu, idemo se malo družiti u prirodi i zajedno naučiti nešto novo. Svi zainteresirani koji mi se žele pridružiti u ovom projektu mogu biti slobodni javiti mi se.

Sve dodatne informacije ii termini održavanja edukacije biti će objavljeni na ovom blogu i službenim stranicama Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.